czwartek, 12 lipca 2018

Konfitura z wiśni: klasyczny przepis



Składniki

  • 1 kg wiśni
  • 1,1 kg cukru

Przygotowanie krok po kroku:

  • Wiśnie myjemy, osączamy, drylujemy, zasypujemy 0,8 kg cukru i pozostawiamy na 3 godziny. (Należy pamiętać o ochronie owoców przed muszkami owocówkami).
  • Po upływie tego czasu doprowadzamy przetwór do wrzenia i odstawiamy do następnego dnia.
  • Nazajutrz dodajemy pozostały cukier i znów doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z ognia i szumujemy.
  • Trzeciego dnia dogotowujemy wiśnie, szumujemy i wkładamy do wyjałowionych słoików. Uszczelniamy.


    http://beszamel.se.pl/przetwory-z-owocow/konfitura-z-wisni-klasyczny-przepis,17539/?podglad=8f9182ac93f21a1d83822904764a216f_2017-07-14T13:51:30.282865

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!