Przygotowanie krok po kroku:
- Wiśnie myjemy, osączamy, drylujemy,
zasypujemy 0,8 kg cukru i pozostawiamy na 3 godziny. (Należy pamiętać o
ochronie owoców przed muszkami owocówkami).
- Po upływie tego czasu doprowadzamy przetwór do wrzenia i odstawiamy do następnego dnia.
- Nazajutrz dodajemy pozostały cukier i znów doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z ognia i szumujemy.
- Trzeciego dnia dogotowujemy wiśnie, szumujemy i wkładamy do wyjałowionych słoików. Uszczelniamy.
http://beszamel.se.pl/przetwory-z-owocow/konfitura-z-wisni-klasyczny-przepis,17539/?podglad=8f9182ac93f21a1d83822904764a216f_2017-07-14T13:51:30.282865
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!