- porzeczki czerwone1 kilogram
- cukier1 kilogram
- woda1 litr
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Porzeczki myjemy, obrywamy ogonki, wodę gotujemy z cukrem. Gdy się cukier całkowicie rozpuści dodajemy owoce. Gotujemy 5 minut, kompot przelewamy do wyparzonych słoików i szczelnie zakrecamy. Pasteryzujemy 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!