Warto wypróbować kilka różnych przepisów...
"Sposób przygotowania
Botwinkę umyj, następnie korzeń pokrój na centymetrowe plasterki a łodyżki na 2 centymetrowe kawałki. Kilka ładniejszych liści można pokroić i odłożyć. Wrzuć korzenie i łodyżki do gotującej się wody z liściem laurowym, zielem angielskim, solą oraz cukrem i gotuj 20 minut. Po tym czasie dodaj zachowane liście botwinki. Gotuj pięć minut i dodaj ocet.
Do wcześniej przygotowanych, wyparzonych słoików nałóż po równo buraczków, łodyżek i listków. Ziele angielskie i listek laurowy można wyrzucić. Zalej słoiki pozostałym wywarem i do każdego dodaj po łyżeczce oleju.
Pasteryzuj przez 10 minut. "
Do wcześniej przygotowanych, wyparzonych słoików nałóż po równo buraczków, łodyżek i listków. Ziele angielskie i listek laurowy można wyrzucić. Zalej słoiki pozostałym wywarem i do każdego dodaj po łyżeczce oleju.
Pasteryzuj przez 10 minut. "
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/252048/botwinka-w-sloiku-na-zime.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!