Szybki barszcz czerwony
Składniki
- - paczka suszonych buraków
- - 1 duża cebula
- - 3 ząbki czosnku
- - sok z dużej cytryny
- - łyżka oliwy
- - 1 łyżka soli, 2 łyżki cukru
- - 1 bulion z kury i 1 wołowy rozpuszczone w gorącej wodzie
- - 1 łyżka majeranku, kilka liści laurowych
- - po kilka ziarenek pieprzu czarnego, ziela angielskiego, 2 goździki
Przygotowanie
- Buraki skropić sokiem z cytryny i oliwą, dodać wszystkie przyprawy, skrojoną w kostkę cebulę, przekrojone na pół ząbki czosnku. Zalać gorącym rozpuszczonym bulionem i wrzącą wodą (około 3 litrów) i gotować przez około 20 minut.
- Barszcz odcedzić i podawać w krokietami, uszkami, pasztecikami.
- Polecam mój przepis na krokiety:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!