wtorek, 29 sierpnia 2017

Buraczki z chrzanem na zimę


Buraczki z chrzanem na zimę

Buraczki z chrzanem na zimę

Składniki

  • 5 kg buraków ćwikłowych ( ugotować i zetrzeć na małych oczkach)
  • Zalewa:
  • 1,5 szkl octu
  • 1,5 szkl cukru
  • 1 litr wody ( niecały)
  • 2 łyżki soli
  • 5 łyżek startego chrzanu
  • 5 ziaren pieprzu
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • 5 ząbków czosnku ( zmiażdzyć)
  • 2 gożdziki
> 6 os.> 60 minśrednieprzystępne

Przygotowanie

  1. Zalewę zagotowac 10 minut. Gorąca zalac buraki, odstawic na 12 godzin.
  2. Buraki z zalewą -gorące wkładac do słoików i zakręcać . Bądz zimne i pasteryzowac 15 minut. Wychodzi ok. 19 słoiczków z dzemu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!