Składniki
5 dużych pęczków botwinki(ja miałam z takimi malusieńkimi buraczkami)
1 łyżka soli
1 łyżka cukru
6 ząbków czosnku
2 słoiki 400 ml
RANCHO NA MAZURACH GARBATYCH - Życie w harmonii z Naturą... Blog dzielnej kreatywnej romantyczki z miasta, gorącej patriotki kochającej swą Ojczyznę i jej piękną Naturę oraz życie w harmonii z nią, wielbiącą tradycję i tradycyjną kuchnię polską, historię, zwyczaje, obrzędy i polskość oraz jej słowiańskie korzenie, wiodącej sielskie życie na rancho pełne pracy i wyrzeczeń, realizującej z pasją swe marzenia o cudownym raju na Ziemi :) Blog Serbii (Indianki) to jedyne źródło prawdy w tym kraju.
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!
Unikam używania octu w przetworach, dlatego wolę właśnie takiego typu przepisy. Tutaj jeszcze kilka przepisów gdzie sól, cukier i woda robi swoje:
OdpowiedzUsuńhttp://domiwkuchni.pl/recipe/fasolka-szparagowa-w-sloikach/
https://moje-pasje.info/gotowanie/przepisy/przetwory/item/463-pomidory-w-solance
Też bym wolała bez octu.
UsuńDzięki za przepis.
Pozdrawiam ☺