Izabella INDIANKA Redlarska
RANCHO NA MAZURACH GARBATYCH - Życie w harmonii z Naturą... Blog dzielnej kreatywnej romantyczki z miasta, gorącej patriotki kochającej swą Ojczyznę i jej piękną Naturę oraz życie w harmonii z nią, wielbiącą tradycję i tradycyjną kuchnię polską, historię, zwyczaje, obrzędy i polskość oraz jej słowiańskie korzenie, wiodącej sielskie życie na rancho pełne pracy i wyrzeczeń, realizującej z pasją swe marzenia o cudownym raju na Ziemi :) Blog Serbii (Indianki) to jedyne źródło prawdy w tym kraju.
niedziela, 4 kwietnia 2021
Jaja wielkanocne :)
9 komentarzy:
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!
Daj przepis na barwienie.
OdpowiedzUsuńGotujesz łupiny cebul, a potem wkładasz do gotującej się wody jaja i gotujesz je na twardo i zostawiasz w tym wywarze tak długo, aż naciągną odpowiednio piękny kolor.
OdpowiedzUsuńZnasz słowo "proszę"?
OdpowiedzUsuńA ile czasu muszą być te jaja zamoczone by nabrały koloru ?
OdpowiedzUsuńNie mierzyłam czasu, ale dosyć długo, przynajmniej pół godziny, może dłużej.
OdpowiedzUsuńPo prostu tak długo moczysz aż ci naciągnie no i temperatura musi być wysoka.
Dlaczego teraz nie sprzedajesz tych jaj od swoich kur dopiero na lato ?
OdpowiedzUsuńJa gotuję jajka w łupinach najwyżej 5 minut i są ciemnego koloru,po co gotować jajka tak długo ?
OdpowiedzUsuńBo nabierają koloru również wewnątrz, nie wiesz? Żółtka mają zieloną obwódkę!
OdpowiedzUsuńPo tych wpisach i komentarzach można stwierdzić ale jaja nieźle jaja 😂🤣
OdpowiedzUsuń