niedziela, 4 kwietnia 2021

Jaja wielkanocne :)

Oczywiście jaja od własnych kur czyli zdrowe, ekologiczne. Jaja barwione naturalnie łupinami cebuli.

Izabella INDIANKA Redlarska

9 komentarzy:

  1. Gotujesz łupiny cebul, a potem wkładasz do gotującej się wody jaja i gotujesz je na twardo i zostawiasz w tym wywarze tak długo, aż naciągną odpowiednio piękny kolor.

    OdpowiedzUsuń
  2. A ile czasu muszą być te jaja zamoczone by nabrały koloru ?

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie mierzyłam czasu, ale dosyć długo, przynajmniej pół godziny, może dłużej.
    Po prostu tak długo moczysz aż ci naciągnie no i temperatura musi być wysoka.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dlaczego teraz nie sprzedajesz tych jaj od swoich kur dopiero na lato ?

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja gotuję jajka w łupinach najwyżej 5 minut i są ciemnego koloru,po co gotować jajka tak długo ?

    OdpowiedzUsuń
  6. Bo nabierają koloru również wewnątrz, nie wiesz? Żółtka mają zieloną obwódkę!

    OdpowiedzUsuń
  7. Po tych wpisach i komentarzach można stwierdzić ale jaja nieźle jaja 😂🤣

    OdpowiedzUsuń

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!