Babka jako przysmak kulinarny
Wiosną, kiedy liście babki zwyczajnej są delikatne, można wykorzystywać je do sałatek lub zielonych koktajli. Babka wspomoże detoksykację oraz złagodzi - jeśli istnieją - stany zapalne. Na szczęście - mimo że z czasem jej liście twardnieją - wciąż może być uzdrawiającym dodatkiem w kuchni. Okazuje się bowiem, że zebraną latem babkę można z powodzeniem dusić na maśle i podawać z solą, jako sałatkę na ciepło, gotować lub dodawać do zup, jako alternatywę dla szpinaku czy jarmużu.
A co jesienią i zimą? Warto pomyśleć o zapasach i wzbogacenie naszej spiżarni o suszone liście babki zwyczajnej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!