niedziela, 4 października 2020

Jak suszyć warzywa, aby zachowały kolor i cenne składniki? - Beszamel.se.pl

https://beszamel.se.pl/jak-zrobic/jak-suszyc-warzywa-aby-zachowaly-kolor-i-cenne-skladniki,4218/

Zdrowe, świeże, zielone liście selera trzeba wypłukać w zimnej wodzie i osączyć. Listki oderwać od grubych łodyg i rozkładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Suszyć w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do ok. 40 st.

3 komentarze:

  1. haha i pewnie tak robisz, a nie, nie masz prądu haha

    OdpowiedzUsuń
  2. Od lat suszę warzywa i nie trzeba być Kolumbem żeby zakupić stosowną suszarkę. Inwestycja na lata za kilkadziesiąt złotych. O tej porze roku można również suszyć grzyby.

    OdpowiedzUsuń
  3. A ten termoobieg w cholerę zużywa prądu. Nauczyłam się nie korzystać z tego dobrodziejstwa. Po intensywnym eksploatowaniu dostałam taki rachunek, że prawie płakałam.

    OdpowiedzUsuń

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!