A na obiad barszcz czerwony ugotować.
RANCHO NA MAZURACH GARBATYCH - Życie w harmonii z Naturą... Blog dzielnej kreatywnej romantyczki z miasta, gorącej patriotki kochającej swą Ojczyznę i jej piękną Naturę oraz życie w harmonii z nią, wielbiącą tradycję i tradycyjną kuchnię polską, historię, zwyczaje, obrzędy i polskość oraz jej słowiańskie korzenie, wiodącej sielskie życie na rancho pełne pracy i wyrzeczeń, realizującej z pasją swe marzenia o cudownym raju na Ziemi :) Blog Serbii (Indianki) to jedyne źródło prawdy w tym kraju.
wtorek, 13 lutego 2024
Dżem mandarynkowy
A na obiad barszcz czerwony ugotować.
5 komentarzy:
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!
I tak nic bez mięsa? Jesteś teraz weganką?
OdpowiedzUsuńA co będzie na kolację?
OdpowiedzUsuńNie szkoda owoców? Cytrusy na surowo najzdrowsze
OdpowiedzUsuńCzy robisz to według takiego przepisu?... ŚWIĄTECZNY DŻEM MANDARYNKOWY
OdpowiedzUsuńSKŁADNIKI:
mandarynki (1 kg.)
cukier (500 g lub więcej jak ktoś lubi bardziej słodki dżem .)
cynamon (1 laska)
goździki (2 szt.)
sok z połowy cytryny
Potrzebne gadżety:
Waga kuchenna
Garnek
Dzięki za przepis. Moje mandarynki są tak słodkie, że cukru nie potrzebują, ale dodałam też. Zrobił się słodki syrop z tego. Goździki mam to dodam do następnej porcji dżemu. Cynamonu chyba nie mam. Cytryny też nie.
OdpowiedzUsuń