wtorek, 13 lutego 2024

Dżem mandarynkowy

Głodnam. Muszę sobie usmażyć dżem mandarynkowy do pieczywa.

A na obiad barszcz czerwony ugotować.

5 komentarzy:

  1. I tak nic bez mięsa? Jesteś teraz weganką?

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie szkoda owoców? Cytrusy na surowo najzdrowsze

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy robisz to według takiego przepisu?... ŚWIĄTECZNY DŻEM MANDARYNKOWY

    SKŁADNIKI:
    mandarynki (1 kg.)
    cukier (500 g lub więcej jak ktoś lubi bardziej słodki dżem .)
    cynamon (1 laska)
    goździki (2 szt.)
    sok z połowy cytryny

    Potrzebne gadżety:
    Waga kuchenna
    Garnek

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzięki za przepis. Moje mandarynki są tak słodkie, że cukru nie potrzebują, ale dodałam też. Zrobił się słodki syrop z tego. Goździki mam to dodam do następnej porcji dżemu. Cynamonu chyba nie mam. Cytryny też nie.

    OdpowiedzUsuń

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!