Teraz będzie mniej wybuchów gniewu na lewactwo-buractwo, a więcej merytorycznego działania.
Aczkolwiek wybuchy gniewu były i są w pełni uzasadnione.
Indianka
RANCHO NA MAZURACH GARBATYCH - Życie w harmonii z Naturą... Blog dzielnej kreatywnej romantyczki z miasta, gorącej patriotki kochającej swą Ojczyznę i jej piękną Naturę oraz życie w harmonii z nią, wielbiącą tradycję i tradycyjną kuchnię polską, historię, zwyczaje, obrzędy i polskość oraz jej słowiańskie korzenie, wiodącej sielskie życie na rancho pełne pracy i wyrzeczeń, realizującej z pasją swe marzenia o cudownym raju na Ziemi :) Blog Serbii (Indianki) to jedyne źródło prawdy w tym kraju.
Aleksander Łukaszenka został bohaterem wielu Polaków nienawidzących Szumowskiego i wściekłych z powodu ograniczeń koronawirusowych, bo nie poszedł drogą większości i nie zamknął Białorusi.
Podobno WHO chciała go przekupić ale nie jest to informacja pewna. Emocje, zawsze emocje, a czy zastanawialiście się nad powodami takich jego decyzji? Łukaszenka, który rządzi żelazną ręką od 1994 roku doskonale zdaje sobie sprawę, że operacja pandemiczna została zaplanowana na szczytach zakulisowej władzy globalnej i poddanie się jej narracji oznacza jego koniec.
Szkoda, że ludzie nie są w stanie zrozumieć, że odsunięcie Łukaszenki od władzy nie jest niczym dobrym. Ani dla Białorusina, ani dla Polaka. To grozi zbrojną interwencją Rosji i dużą destabilizacją w tamtym obszarze globu. Byłoby to szczególnie niebezpieczne, wobec cały czas napiętej sytuacji na Ukrainie.
I to jest właściwy powód takich a nie innych jego decyzji bo w dobre serce polityka, a zwłaszcza dyktatora może i wierzą jakieś dzieci, ale ludzie dorośli raczej nie powinni. Teraz na Białorusi rozgrywa się krwawa jatka na ulicach, po wczorajszych wyborach prezydenckich, które oczywiście, że zostały sfałszowane. Łukaszenka nie pozwoli aby mu zagraniczne siły dyktowały warunki we własnym kraju i chwała mu za to, nie oznacza to jednak, że taki z niego rycerz, bo to tylko polityka. Gra idzie wyłącznie o władzę, i albo Białoruś będzie dalej pod butem Łukaszenki, albo dostanie się w strefę wpływów zagranicznej agentury, epatującej – jak zawsze – hasłami o wolności i demokracji.
Póki co w Mińsku trwa bitwa, siły OMON-u pacyfikują demonstrantów, internet zablokowano a działanie serwisów społecznościowych zatrzymano. Kto steruje białoruskim Majdanem?
Szkoda Białorusinów, ale
Rząd Warszawski nie powinien się wtrącać w wewnętrzne sprawy Białorusi.
Indianka
W 1959 roku w Sejmie rządzili Żydzi, a nie Polacy i to oni opracowali dla Polaków tę bezczelną, kretyńską ustawę. Żydowskie ustawy Polaków nie obowiązują. Sąd nie ma prawa karać Polaka za pochowanie krewnego na jego rodzinnej ziemi.
Izabella INDIANKA Redlarska
Cukinia na zimę do słoików najczęściej kojarzy się z cukinią kiszoną. To ciekawa alternatywa dla ogórków kiszonych. Taka cukinia jest nieco bardziej miękka niż klasyczne ogórki. Przygotowujemy ją jednak dokładnie tak samo. Używamy czosnku, kopru, chrzanu i całość zalewamy wodą z solą. Do tego typu przetworów warto wybrać podłużne, niewielkie słoiki. Najlepiej zaopatrzyć się w zestaw jednolitych słoików, zwłaszcza jeśli robimy większą ilość przetworów. Przydadzą się też etykiety – możemy na nich napisać nie tylko, co jest w środku, ale i datę produkcji.
Inną opcją na przetwory z cukinii jest przygotowanie cukinii marynowanej. Do zalewy możemy wtedy dodać na przykład musztardę, chili lub curry. Dzięki temu uzyskamy naprawdę ciekawe w smaku przetwory z cukinii. Zawsze też warto dodać do cukinii trochę kurkumy, która sprawi, że nasze przetwory będą miały piękny, żółty kolor.
Przetwory z cukinii na zimę do słoików to również pasty i ketchupy. Cukinia to warzywo, które świetnie komponuje się z innymi, zwłaszcza pomidorami czy papryką. Ketchup z cukinii może być używany tak samo jak zwykły ketchup z pomidorów, ale można też dodać go na przykład do sosu do makaronu czy gulaszu.
Taki ketchup przygotujemy gotując cukinię z cebulą i przecierem pomidorowym. Doprawiamy go słodką papryką, możemy też dorzucić nieco papryki ostrej lub wędzonej. Możemy też dodać do ketchupu przyprawy korzenne, powstanie wtedy lekko orientalny sos.
Ciekawym pomysłem jest również przygotowanie chutneya. Tego typu przetwory charakteryzują się tym, że są w nich wyraźnie wyczuwalne kawałki warzyw czy owoców. Celem nie jest więc gładki sos, ale raczej gęsta warzywna konfitura.
Cukinia nadaje się też do przygotowania słodkich przetworów. Spróbujcie koniecznie pomarańczowego dżemu z dodatkiem cukinii czy dżemu z jabłek i cukinii z korzenną nutą. Pyszna jest także marmolada z cukinii.
Cukinia ma dość neutralny smak, dlatego może być dodawana do słodkich przetworów. Nie martwcie się, przejmie smak przypraw i owoców i nie będzie zbyt intensywna w dżemach i marmoladach.
Jakie przetwory można zrobić z cukinii? Kolejną opcją są sałatki. W końcu do słoika nie musimy dawać tylko i wyłącznie sałatki szwedzkiej! Zróbcie sałatkę z samej cukinii lub dodajcie do niej na przykład pokrojoną drobną paprykę czy połączcie cukinię z ogórkami.
Jakie przetwory z cukinii wybrać, by smakowały one najlepiej? Szczególnie polecamy zaskakujące pomysły – ketchup z cukinii czy dżem z cukinii. Dla miłośników sałatek mamy kilka propozycji, nie zabrakło też cukinii w zalewie na kilka sposobów. Te i jeszcze więcej przetwory znajdziecie w naszej galerii.
https://www.przyslijprzepis.pl/galeria-przepisow/22-przetwory-z-cukinii
Tam są ludzie (rasa Annunaki?) i dziwne, niskie humanoidy około 120 cm wzrostu.
Te niskie to bioroboty czy inna rasa?
Rządzą nimi Annunaki.
Izabella INDIANKA Redlarska