Solone liście pietruszki lub selera naciowego
Składniki:
1/2 kg liści pietruszki lub selera
100 g soli
Świeże liście opłukać, osączyć, oddzielić od łodyżek i posiekać.
Na dno wyparzonego słoika wsypać trochę soli, a następnie okładać warstwami liście, przesypując sola i starannie ubijając. Powierzchnię liści także posypać solą.
Naczynie szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!