Fasolka szparagowa konserwowana
Sposób przygotowania:
Fasolka szparagowa konserwowana
Z przebranych i opłukanych strąków usuwamy końcówki i boczne włókna. Aby fasolka lepiej się układała pokroić na 3 – 4 cm kawałki( oczywiście można zostawić całe strąki).
Przed włożeniem do słoików fasolkę poddajemy blanszowaniu, czyli zanurzamy we wrzącej wodzie na 3 – 5 min, a następnie, po wyjęciu przelewamy zimną wodą . (Blanszowanie powoduje utrzymanie ładnej barwy strąków, ich wiotczenie i odpowietrzenie ). Po zblanszowaniu natychmiast nakładamy fasolkę do słoików i zalewamy przegotowaną, gorącą wodą, z dodatkiem 2 dag soli na litr.
Słoiki tyndalizujemy – czyli co najmniej 2 razy (nawet 3) pasteryzujemy w temperaturze wrzenia wody, przez pół godziny, w odstępie 24 godz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!