poniedziałek, 20 sierpnia 2018

Kiszenie cukinii

Składniki

  • 2 kg cukinii
  • 20 dag korzenia chrzanu
  • 1 pęczek kopru
  • 3 litry wody
  • 3 łyżki soli

Przygotowanie krok po kroku:

  • Cukinie umyj w gorącej wodzie, odkrój końcówki. Małe cukinie można kisić w całości, większe trzeba kroić na 3-4-centymetrowe kawałki.
    • Koper umyj i porozdzielaj na pojedyncze łodyżki. Chrzan umyj, obierz, pokrój na 2-centymetrowe kawałki.
    • Na dno każdego słoika włóż gałązkę kopru i 2 kawałki chrzanu, następnie poukładaj ciasno cukinie. Na wierzchu znowu ułóż koper i chrzan.
    • W letniej, przegotowanej wodzie rozpuść sól. Zalej cukinie w słoikach, zakręć szczelnie.
    • Gdy cukinie się ukiszą (dwa tygodnie), pasteryzuj 15 minut w piekarniku w temperaturze 90 st. C. Słoiki przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.

http://beszamel.se.pl/przetwory-z-warzyw/kiszona-cukinia-przepis-jak-przygotowac-ile-soli-dodac,13170/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!