poniedziałek, 25 września 2017

Łopatka w słoju

Indianka ma ochotę na coś takiego:


Łopatka w słoju




SUROWIEC
-łopatka 2 kg

PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE
-słoiki 350-500 mil
-sól 7,5 g/kg
-peklosól 7,5 g/kg
-pieprz czarny 2 g /kg
-pieprz ziołowy białowieski 1 g/kg
-czosnek 5 g/kg
-żelatyna 4 g na słoik
-ziele angielskie 1-2 kulki na słoik
-liść laurowy 1 na słoik
-woda 100 mil do łopatki podczas wyrabiania
-woda 40 mil na słoik

WYKONANIE
Łopatkę kroimy w kostkę 3 lub 4 cm peklujemy i przyprawiamy, odstawiamy do lodówka na 24 h. Po tym czasie dolewamy 100 mil.wody i wyrabiamy aż mięso wchłonie wodę. Na dno słoika dajemy listek laurowy i ziele angielskie wkładamy w słoik mięso ściśle wlewamy 40 mil wody i 4 g żelatyny zakręcamy i pasteryzujemy 3 razy w odstępach 24 h. Pierwsza pasteryzacja  60 min druga 40 min trzecia 30 min. Wkładamy do lodówki na 24 h .
Smacznego

http://smakijackaw.blogspot.com/2017/08/opatka-w-soju.html?m=1

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!