Tfu, tfu, tfu! W domku Indianki obecnie mięska nie uświadczysz.
Indianka radzi sobie nieźle bez mięsa. Gotuje od kilku dni smaczne, choć bezmięsne potrawy. Dzisiaj warzywa duszone, doprawione sławetnym sosem dyniowym. Pycha!
:)Indianka marzy o własnym zdrowym, smakowitym mięsku z wlasnej farmy. Z Bożą pomocą i Indianki zaradnością się to w tym roku uda. Oby! Póki co – post.
Oto przepis na kolejne postne danie:
Warzywa duszone dyniowym sosem doprawione
Instrukcja
Podsmaż imbir i cebulę na oleju, wkroj drobno pokrojone ziemniaki, posiekaj i dodaj kapustę, dolej troszkę wody, przykryj przykrywką i duś. Otwórz słój z gotowym sosem dyniowym i dodaj do podduszonych warzyw. Wymieszaj składniki starannie i dopraw solą i pieprzem. Ugotowane danie jest przepyszne :)
Indianko, wyjdzie Ci tylko na zdrowie ;) Ja wegetarianką jestem od nastu lat i krzywda mi się nie dzieje :) Może to czas na przemyślenia ? ;)
OdpowiedzUsuńNie chcę zmieniać swoich kulinarnych przyzwyczajeń pod naporem nowomody i nowomowy :)
OdpowiedzUsuń