niedziela, 30 września 2012

Jak długo pokrojone jabłka mogą czekać na smażenie i w jakiej temperaturze?

Nakroiłam wiadro jabłek i już nie mam siły rozpalać pieca i ich smażyć. Padam na twarz. Chcę zostawić pokrojone jabłka do jutra. Wsypałam cukier i przykryłam przykrywką. Czy można je przetrzymać do jutra zanim się zacznie smażyć na mus jabłkowy?

6 komentarzy:

  1. no nie wiem ja bym się bała trzymać je bo zżółkną albo zaczną fermentować..pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeżeli nie będziesz ich dzisiaj przesmażać schowaj może do lodówki. W takich jabłkach szybko zalęgają się muszki owocówki, ale do jutra spokojnie możesz przetrzymać.

    OdpowiedzUsuń
  3. Hej :)

    Spokojnie mozesz przetrzymać jabłka do jutra, jeśli przesypałaś je cukrem, to powinny puścić sok, możesz go zlać i zagotować z cukrem do słoiczków :) a z reszty usmażyc ,mus czy dzem, obojętnie . Ja parę dni temu dostałam 50kg jabłek i też nie dałam rady jednego dnia zrobić.ale teraz już w spiżarni mam jabłek w słoikach na ciasta na całą zime :)
    Pozdrawiam ciepło i dużo powodów do uśmiechu Ci zyczę

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak jeden dzień jabłka przetrzymasz to nic im sie nie stanie, spokojnie :)

    Pozdrawiam,
    skup samochodów Wrocław

    OdpowiedzUsuń

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!