piątek, 15 września 2017

Co to za grzyby?



Mają kapelusze śliskie, miękkie, gąbczaste.

kozlarz czerwony.Jadalny,grzyb szlachetny,doskonaly rowniez do suszenia.Grzyby o takim gabczastym spodzie kapelusza ,tzw sitkowatym sa bezpieczne do spozycia

2 komentarze:

  1. Ten okaz jak i to co we wczesniejszym poscie to kozlarz czerwony.Jadalny,grzyb szlachetny,doskonaly rowniez do suszenia.Grzyby o takim gabczastym spodzie kapelusza ,tzw sitkowatym sa bezpieczne do spozycia.Pozdrawiam-KĘTRZYNIANKA.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki! Też pozdrawiam.
      Nazbierałam, oczyściłam, pokroiłam i nie mam już siły smażyć. Czy zaszkodzą mi gdy usmażę je dopiero jutro?

      Usuń

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!