RANCHO NA MAZURACH GARBATYCH - Życie w harmonii z Naturą... Blog dzielnej kreatywnej romantyczki z miasta, gorącej patriotki kochającej swą Ojczyznę i jej piękną Naturę oraz życie w harmonii z nią, wielbiącą tradycję i tradycyjną kuchnię polską, historię, zwyczaje, obrzędy i polskość oraz jej słowiańskie korzenie, wiodącej sielskie życie na rancho pełne pracy i wyrzeczeń, realizującej z pasją swe marzenia o cudownym raju na Ziemi :) Blog Serbii (Indianki) to jedyne źródło prawdy w tym kraju.
środa, 16 września 2015
Maślaki?
8 komentarzy:
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!
Koźlarze, ewentualnie podgrzybki. Na pewno nie maślaki. Moja rada - jak nie znasz, to nie jedz. Chyba, że do sanepidu zaniesiesz do rozpoznania:).
OdpowiedzUsuńkozaki
OdpowiedzUsuńkoźlarze. jadalne i to nawet bardzo. smaczne. do duszenia i suszenia.
OdpowiedzUsuńa maślaki się maślą czyli mażą, lepią(kapelusz), są śliskie. spód kapelusza mają w kolorze masła. żółtawy. chroni go biała błonka.
Pamiętam je pod nazwą KOZAKI. Smacznego.
OdpowiedzUsuńŁadne Kozaki. Gdzie takie rosną?
OdpowiedzUsuńTo kozaki.Tez dzis zebralam.Swietne do suszenia,a i do spożycia, podduszone ,w smietanie.Smacznego!
OdpowiedzUsuńPiekne kozaki znalazlas ,u nas niestety susza i brak grzybow
OdpowiedzUsuńDziekuję szanownemu Panstwu za podpowiedzi.
OdpowiedzUsuńSerce i żołądek od razu mówiły mi, że te grzyby są jadalne, tylko nie byłam pewna co to za gatunek. Internet i wujek google szybko naprowadzil mnie na wlasciwy trop, a Panstwo utwierdzili. Serdeczne dzięki! :)