piątek, 14 lutego 2014

Brojlery czyli kurczaki mięsne

Dlaczego nie opłaca się wielu rolnikom chować kurczaków mięsnych na mięso dla siebie?
 
Ci co mają produkcję mleka krowiego - nie wolno im trzymać kur. Taki nowy nowy przepis Unioł wprowadził do Polski.
Poza tym łatwiej kupić tanie fermowe mięso w sklepie niż samemu wyhodować. Rolnik co ma wielkie stado bydła nie ma czasu ani ochoty na hodowlę drobiu.
 
Nadto taki chów trwa kilka-kilkanaście tygodni i po tych kilkunastu tygodniach rolnik ma stado kurczaków gotowych do jedzenia, a wszystkich na raz nie zje. Dłużej się ich nie opłaca trzymać gdyż jedzą drogą paszę, a na wadze nie przybierają.
 
Sprzedać też się nie da, gdyż hodowane naturalnie generują wyższe koszty i w efekcie mięso jest droższe niż mięso fermowe.
 
Taki kurczak chowany naturalnie bez hormonów wzrostu dłużej rośnie, więcej pracy i paszy wymaga. Lemingi tego nie rozumieją, więc nie kupią drożej kurczaka bez GMO i zawartości antybiotyków i hormonów wzrostu.
 
Co można zrobić? Zabić wszystkie i mięso uwędzić na zimę. Dla siebie i swojej rodziny, bo rząd zadbał o to, by sprzedaż mięsa wędzonego była zakazana w naszym kraju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊

Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!

🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎

Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈

Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.

Please no spam! I will not publish your spam!