Z serii "Uduś ziemniaka na 100 sposobów" - Ziemniak w ziołach ;)))
Na oleju podsmażamy cebulkę i dwa ząbki czosnku, dodajemy cieniutkie plasterki imbiru, wkrawamy drobno pokrojone ziemniaczki.
Gdy cebula podsmażona - dolewamy dwie filiżanki wody i dusimy to pod przykryciem.
Dodajemy suszone grzybki krusząc je na drobno. Dodajemy przecieru pomidorowego. Mieszamy. Przykrywamy przykrywką aby się dalej dusiło.
Idziemy na łąkę i zbieramy świeży marchewnik anyżkowy. Przynosimy do domu, płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do potrawy by się razem z daniem poddusił. Przyprawiamy solą i pieprzem i "wła la!" - Gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witajcie na moim blogu armio czytelników 😊
Zanim napiszesz coś głupiego, ODROBACZ SIĘ!!!
🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎🐎
Do wrogów Indianki i Polski:
Treści wulgarne, kłamliwe, oszczercze, manipulacyjne, antypolskie będą usunięte.
Na posty obraźliwe obmierzłych gadzin nie mam zamiaru odpowiadać, a jeśli odpowiem - to wdepczę gada w błoto, tak, że tylko oślizgły ogonek gadziny nerwowo ZAMERDA. 😈
Do spammerów:
Proszę nie wklejać na moim blogu spamu, bo i tak zmoderuję i nie puszczę.
Please no spam! I will not publish your spam!